Menu

БЛОГ

Есенните плодове и как да засилим техният здравословен ефект в грижата за имунитета и устойчивостта на организма към вирусите и инфекциите

Колкото и прекрасно да е лятото, то постепенно си отива. Есента е все по-близо и скоро ще почука на вратите ни. И тъй като през лятото пазарът е отрупан с плодове и зеленчуци, а изборът е повече от огромен, през есента това малко ще се промени. Затова е добре да сме подготвени за есенния избор и с какво е той полезен. Есента в България носи своето изобилие от плодове: грозде, круши, ябълки, нар, мушмули и др. Всеки един от тези плодове се отличава с изключително полезни качества и свойства.

Да останем здрави по време на кризи

Някои хора мислят за здравето си предварително, други едва след като са се разболели. Можем ли да съхраним здравето си по време на финансови, пандемични и политически кризи и социални преходи и преустройства? Хората не винаги са живеели в сигурни и благоустроени общества, и света търпи постоянни промени. Може би не трябва да сравняваме здравните системи само с най добрите, а и с по лошите, или със състоянието им в миналото.

Какво представляват ВИТАМИНИТЕ и как да ги приемаме

Този и следващият месец ще обърнем малко повече внимание на витамините. В предвид на сегашната ситуация всеки гледа да засили имунитета си, но знаем ли кой витамин за какво ще помогне? Повечето хора предпочитат комбинираните варианти, под формата на таблетки или разтворими такива. Хубави варианти от голям набор витамини и минерали предлагат AboPharma A-Z, Alive, Centrum и още много други. Спрем ли се на този вариант ще приемем една богата вариация на витамини, но в малки дози.

Летните вируси

Здравей, лято! Здравей, ваканция! Здравейте, безгрижни летни дни! Всички се настройваме позитивно и сме амбицирани да изживеем едно прекрасно и незабравимо лято на море или планина. Избираме дестинация за отдих и почивка или за вълнуващи преживявания и приключения. И за да не се превърне почивката в неприятен спомен, свързан със срещата ни с летен вирус, трябва да сме информирани и подготвени по всякакъв начин да го предотвратим.

Колко опасни са слънчевите лъчи и как да се предпазим от тяхното негативно въздействие

Как да се защитим от слънцето? Необходимо ли е това? Кои лъчи са вредни и кои полезни? Какви слънцезащитни средства да използваме? Тези въпроси си задава всеки през лятото, особено преди почивка в планината или на море. За да си отговорим адекватно на тях обаче, трябва най-напред да си изясним какво става, когато слънцето огрее човешката кожа. Слънчевата светлина, която достига до нас, съдържа 2 вида ултравиолетови лъчи – A (UVA) и B (UVB).

Как да повишим защитните механизми на имунната си система от нашествието и предизвикателствата на корона вируса

Едва ли има някой, който да не си задава въпроса: „Защо ни се случи това? Защо ни нападна така този коронавирус?“ Може би просто сме си го заслужили…тогава, когато човешкият ум е изгубил способността да се удивлява, да се изненадва, да се шокира, тогава, когато сетивата са наситени от гледки, вкусове, преживявания, точно тогава едно миниатюрно създание, успя да ни изненада, успя да сгромоляса света ни и само за миг сигурното стана несигурно.