Menu

БЛОГ

Есенните плодове и как да засилим техният здравословен ефект в грижата за имунитета и устойчивостта на организма към вирусите и инфекциите

Колкото и прекрасно да е лятото, то постепенно си отива. Есента е все по-близо и скоро ще почука на вратите ни. И тъй като през лятото пазарът е отрупан с плодове и зеленчуци, а изборът е повече от огромен, през есента това малко ще се промени. Затова е добре да сме подготвени за есенния избор и с какво е той полезен. Есента в България носи своето изобилие от плодове: грозде, круши, ябълки, нар, мушмули и др. Всеки един от тези плодове се отличава с изключително полезни качества и свойства.

Летните вируси

Здравей, лято! Здравей, ваканция! Здравейте, безгрижни летни дни! Всички се настройваме позитивно и сме амбицирани да изживеем едно прекрасно и незабравимо лято на море или планина. Избираме дестинация за отдих и почивка или за вълнуващи преживявания и приключения. И за да не се превърне почивката в неприятен спомен, свързан със срещата ни с летен вирус, трябва да сме информирани и подготвени по всякакъв начин да го предотвратим.

Колко опасни са слънчевите лъчи и как да се предпазим от тяхното негативно въздействие

Как да се защитим от слънцето? Необходимо ли е това? Кои лъчи са вредни и кои полезни? Какви слънцезащитни средства да използваме? Тези въпроси си задава всеки през лятото, особено преди почивка в планината или на море. За да си отговорим адекватно на тях обаче, трябва най-напред да си изясним какво става, когато слънцето огрее човешката кожа. Слънчевата светлина, която достига до нас, съдържа 2 вида ултравиолетови лъчи – A (UVA) и B (UVB).

Как да повишим защитните механизми на имунната си система от нашествието и предизвикателствата на корона вируса

Едва ли има някой, който да не си задава въпроса: „Защо ни се случи това? Защо ни нападна така този коронавирус?“ Може би просто сме си го заслужили…тогава, когато човешкият ум е изгубил способността да се удивлява, да се изненадва, да се шокира, тогава, когато сетивата са наситени от гледки, вкусове, преживявания, точно тогава едно миниатюрно създание, успя да ни изненада, успя да сгромоляса света ни и само за миг сигурното стана несигурно.