Menu

КИСЕЛИННОАЛКАЛНИЯТ БАЛАНС – ОСНОВАТА НА ЧОВЕШКОТО ЗДРАВЕ

Според много автори и медици ние боледуваме, защото е нарушено киселинно-алкалното равновесие в организма ни. Човешкият организъм се състои от 12 системи, всяка от които съдържа органи; органите са изградени от тъкани, тъканите – от клетки. За да сме здрави, трябва да бъдат здрави преди всичко нашите клетки. За да са здрави нашите клетки, трябва да поддържаме техния киселинно-алкален баланс. Как?

  1. Хранене на клетката: с аминокиселини – 28 броя, минерали – 15, витамини – 12, ферменти – 7 (ферментите са сложни аминокиселини), полиненаситени мастни киселини – 3. Някои наричат формулата 28-15-12-7-3 „формулата на Бога“. Тази формула трябва да се спазва всеки ден, за да бъдат нашите клетки здрави.

Да се повишава имунитетът ни, е необходимо да се откажем от храна, която съдържа консерванти, стабилизатори, оцветители и пр. химически добавки. Необходимо да намалим силно месото, млечните продукти, захарта, изделията от брашно, сладкарските изделия, полуфабрикатите, преработените, рафинирани продукти, да употребяваме зърнени култури в минимални количества, основно във вид на кълнове. / По-подробно описание за това каква храна трябва да приемаме, както и кои храни са алкални и кои кисилинни –  очаквайте в следващия брой./

  1. Вода – за да се доставят изброените вещества в организма, е нужна вода, не сокове, не чайове и кафе, а чиста вода – в количество – 30 мг на 1 кг тегло. Ако един човек тежи 100 кг, трябва да изпива три литра вода на ден. Водата трябва да бъде слабоминерализирана, мека, да има окислителновъзстановителен потенциал: положително заредената вода е мъртва, живата вода има отрицателен заряд. Другият показател за водата е pH, който показва дали тя е киселинна или алкална.

Да видим скалата на киселинността: от 1.0 до 6.9 – средата е киселинна, pH = 7, средата е неутрална, от 7.1 до 14.00 – средата е алкална. Здравословният pH за човека е 7.417. Тази зона се нарича „Островчето на живота“. 7.41 – е pH на кръвта, 7.42 – pH на слюнката, 7.43 – pH на лимфата. Когато човек изпадне в кома, за да го върнат към живота, го включват към система, която му вливат в болницата; системата не е нещо друго, а алкален разтвор. Т.е. за да се върне човекът към живота, организмът му трябва да се алкализира. С водата в клетката влизат полезни вещества, а на изхода от клетката тя отнася със себе си шлаките и токсините.

Бактерии, вируси, гъбички и други прости паразити носят в организма си 95% от хората на земята; те изяждат нашата клетъчна храна, размножават се, растат и изхвърлят токсични отпадъци в организма ни. Тези бактерии, вируси, гъбички и паразити ни интоксикират и управляват. Необходимо е да нормализираме водния си баланс и да променим вътрешния си pH, т.е. да превърнем средата в организма си в некомфортна за паразитите, тъй като те обичат да живеят в кисела среда. Когато нашата среда стане алкална, те напускат организма.

  1. Движение и спорт до пот. Когато се потим, се очиства нашата лимфна система, променя се вътрешната среда в организма ни в посока алкалност.

Законът за здравето гласи, че клетката трябва да се напои, очисти, нахрани и защити. Ако се спазва този закон за здравето, нашите клетки ще бъдат здрави, което означава здрави тъкани и здрави органи.

4. Други фактори, които влияят на pH са: стрес, силни вълнения, преживявания; вредното въздействие на лошата екология и недостигът на чист въздух; вредното влияние на електромагнитното излъчване – телевизори, компютри, мобилни телефони; обездвижването. Има значение и вътрешната енергия на човека, неговата жизнена енергия. Ако човекът е оптимист, веселяк, винаги е жизнерадостен, има цел, живее здравословно, той помага на организма си да поддържа правилния рН-баланс. Ако той е песимист, липсват му стремежи, вяло плува по течението на живота, подложен е на стрес и депресии, той губи жизнената си енергия, организмът му отслабва и не може да държи в норма рН и започва да боледува