Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/remontib/aptekireni.bg/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/remontib/aptekireni.bg/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/remontib/aptekireni.bg/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
Как да подсилим имунната система след боледуване - АПТЕКИ РЕНИ
Menu

Как да подсилим имунната система след боледуване

Доста често говорим за нея, но какво всъщност представлява тя? Всъщност тази система е съвкупност от милиарди биологични структури и процеси в организма, които ни предпазват от различни заболявания. 

Когато нашият организъм отслабне, имунната ни система също отпада и по-този начин вирусните клетки достигат до нас почти безпроблемно. Ето защо е нужно да я поддържаме силна.

При устойчив имунитет човек боледува по-рядко, бързо преминава през физически неразположения, без да има усложнения на болестта.

Как да засилим имунитета си?

– Яжте балансирано и здравословно.

– Пийте много вода. Водата помага при производството на лимфа, която носи бели клетки и други клетки на имунната система. Да останеш хидратиран е едно от най-хубавите неща, които можеш да направиш за здравето си.

– Спете поне  7 до 8 часа на ден. Известно е, че хроничната умора увеличава рисковете от разболяване. Тялото подмладява и укрепва, когато е в покой.

– Приемайте пробиотици. Около 80% от нашата имунна система се намира в нашата храносмилателна система. Така че поддържането на добро здраве на червата ни е много важно, за да се запази силната имунна система.

– Физическата активност и упражнения са не само чудесен начин за оформяне, но и увеличава имунната ни функция, подобрява качеството на съня и прави тялото по-силно.

               ВИТАМИНИ, БИЛКИ И ДОБАВКИ ЗА ПОДСИЛВАНЕ НА ИМУННАТА СИСТЕМА

– Витамин C – може да намали продължителността и честотата на боледуване от дихателни инфекции.

– Витамин D е необходим за нормалната функция на имунната система.

– Цинк – Наличието на цинк в организма е важно за цялостната нормална функция на организма. Цинкът допринася за защитата на клетките от оксидативен стрес.

– Черен бъз – Той забързва производството на антитела в организма ни и се отличава още със силни антивирусен, антибактериален и антиоксидантен ефект.

– Котешки нокът – Котешкият нокът съдържа оксиндолови алкалоиди, повишаващи способностите на имунната система и спомагащи за неутрализирането на зловредните организми.

– Джинджифил – Това растение е богат източник на витамините С, А, В1, В2 и на минералите фосфор, магнезий, калций, желязо, натрий, калий и цинк.

– Алое вера – Алое верата е друго растение, познато със силните си лечебни свойства и наричано от мнозина „природен антибиотик“. То се отличава с мощни имуностимулиращ, противовъзпалителен и антивирусен ефект. Гелът от листата на алое вера е богат на полезните за имунитета и общото ни здраве витамини А, С, Е, В и минерали мед, желязо, цинк, калий, магнезий, калций, манган.

– Ехинацея -Тя съдържа химични съединения, представляващи силни имуностимуланти, които ни предпазват от повтарящи се инфекции.

 – Астрагал – прилаган от хилядолетия в китайската медицина, той е едно от най-мощните природни средства за подсилване на имунитета. Представлява билка – адаптоген, която не само неутрализира инфекциозните процеси, а и спомага за преодоляване на стреса.