Menu

Къде се намира имунната система?

Във време, когато всеки мисли как да си защити организма от вируси и бактерии, дали се замисля къде се намира имунната система?

Имунната система е разпръсната по целия организъм и храносмилателната система играе важна роля за имунитета. Нашата имунна система работи 24 часа 7 дни в седмицата и нашият организъм непрекъснато се бори с външни фактори. За да се защити, той използва фина и комплексна система от защитни механизми, известна като имунна система. Има няколко центъра за засилване на тази система, като най-големият от тях са червата – 80% от цялата система.

Ние се раждаме с цялостна защитна система, наречена неспецифична (вродена) имунна система. Тя работи непрекъснато, за да ни защити от много външни агенти, с които се срещаме ежедневно. Тази система образува първа линия на защита – кожа, мукозни мембрани, NK-клетки и др. Но тя няма имунологична памет и осигурява по-обща защита.

Специфичната имунна защита е адаптивна и целенасочена. Тя се развива постепенно през годините. Организмът ни е изложен на потенциални патогени и се учи как да се справя с тях. Известна е още като придобита имунна система.

Т-хелперните клетки и цитотоксичните

Т-клетки образуват армия от клетки, тренирани да откриват специфични микроби въз основа на информацията съхранена в „имунологичната памет“.

В тази статия реших да ви запозная с един нов иновативен продукт, който допринася за поддържането на добро здраве, балансирана чревна флора и висок имунитет. Пробиотичните капсули BioGaia Protectis са перфектно средство за повишаване на имунитета и защитните сили на организма срещу грип, настинка и други инфекции, които се характеризират с висока температура и чревни инфекции. Основните свойства на този пробиотик са да заздравява стената на тънките черва, които са първия щит на организма от инфекции. BioGaia капсули модулира и имунния отговор. Те са пробиотични веган капсули, които са в  подходяща опаковка за цялото семейство. BioGaia  м капсули са изключително подходящи при прием на антибиотик, за да намали нежеланите ефекти от него, като диария и дисбиоза. Приложението му е подходящо при всички хронични стомашно-чревни нарушения (запек,синдром на раздраз-нено дебело черво) и за силен имунитет.  Всеизвестен факт е, че при лечение с антибиотик, освен да се унищожат патогените, които ни разболяват, те нарушават и баланса на нашата микрофлора. Антибиотиците не могат да различат „добрите“ от „лошите“ бактерии и съответно потискат паралелните и полезните ни бактерии в чревната флора.  Това от своя страна ни прави  по-уязвими и съответно е възможно да се появят странични ефекти, като подуване, гадене, липса на апетит, диария и др. Поради тази причина е важно да се добави и пробиотик към антибиотичното лечение. Живите микроорганизми Lactobacillus reuterii Protectis, които се съдържат в BioGaia м капсули, помагат за възстановяването на тези полезни бактерии. Капсулите BioGaiaм са подходящи за деца (над 3 години) и възрастни, като могат да се приемат по 1 до 2 капсули по време на антибиотичния курс и поне 5 дни след това. Безопасни са за продължителен прием.  Не забравяйте, приемайте редовно BioGaia  за добро чревно здраве и силен имунитет!