Menu

Как да помогнем на стомаха си преди, по време и след празничното похапване

Декември – месец на семейните сбирки, подаръците и пълните маси, чакащи да седнем и да станем чак за Ивановден. Месец, пълен с празници и вкусни гозби. Няма как да се залъгваме, че няма да преядем, за това по-добре да се подготвим предварително. Така може да избегнем дискомфорта от сега, без подуване и тежест в стомаха.     

     Още от началото на месеца може да започнем прием на пробиотици, с които да нормализираме чревния тракт и да избегнем запек или диария. Вариант изгоден за целия месец е Лактакеър Дейли, съдържащ 30 табл. за всеки ден по 1 таблетка. За хората, които знаят, че имат проблем със стомаха могат да си вземат Линекс Гастро по 2 табл. на ден.      

      За тези, които искат да опитат от сърмите, чушките пълнени с боб, свинското месо и да не забравим и тиквеника на тъщата могат да добавят към порцията си и малко храносмилателни ензими. Добре познатият Мезим Форте би свършил чудесна работа, за да помогне по-бързото храносмилане. Също хубава комбинация между пробиотик, ензими и фибри е Вердин Ензим в доза 3х1табл.            

     Ако на другия ден след похапването усетите киселини, може да се доверите на Гастроцид и Гастроцид Езо, които не само намаляват киселините, но и лекуват.             

  За тези, които обичат да се при-държат към народната медицина, препоръчваме чай от мента, който успокоява раздразнения стомах. Босилек при спазми, газове и подут стомах, а джинджифил при киселини. Ако предпочитате таблетки пред чай, опитайте Гастритикс – богат на билкови екстракти.             

   Весели празници от нас, с пожелание за силен черен дроб и издръжлив стомах!

                                                                                                                         маг. фармацевт: Ванина Бушева