Menu

Как да повишим защитните механизми на имунната си система от нашествието и предизвикателствата на корона вируса

Едва ли има някой, който да не си задава въпроса: „Защо ни се случи това? Защо ни нападна така този коронавирус?“

Може би просто сме си го заслужили…тогава, когато човешкият ум е изгубил способността да се удивлява, да се изненадва, да се шокира, тогава, когато сетивата са наситени от гледки, вкусове, преживявания, точно тогава едно миниатюрно създание, успя да ни изненада, успя да сгромоляса света ни и само за миг сигурното стана несигурно.
И всичко стана изумително. Изумително е как малкото успя да прикове голямото, да го обхване и да коронова себе си като едновластен владетел на човека. И тогава изведнъж всичко спря в абсолютно подчинение на новия цар. И сега, когато целият свят живее в страх  – за живота си, за насъщния си, за свободата си, за своето утре, за сигурността си, сега е време да погледнем навътре. И някъде там между многото страхове, някъде между колебанията за разумност и въпросите докъде се простира тя, бавно и постепенно се настанява слънцето, пролетта и обещанието за лято, а заедно с тях и надеждата, и вдъхновението, и вярата, че всичко ще се оправи скоро, че винаги доброто побеждава и че също като разцъфващата пролет и ние ще се събудим за новия живот – по-чисти, по-добри, по-отговорни и може би по-смирени. Може би след всичко това няма да сме толкова гръмки, няма да сме толкова настоятелни и със сигурност ще знаем кои са не толкова важните неща, за които до вчера сме упорствали. И поне за известно време ще ни се прииска да стоим в тишина и в чистота в името на живота. Може би ще сме се научили да виждаме онова малкото, невидимото, което е именно същественото. И понеже напоследък темата за отговорността прозира през всичко казано или премълчано, може би е добре да си дадем ясна равносметка за тази отговорност, която носим. Защото нейната насоченост е отвътре навън. Такъв е цикълът й на жизненост. Отговорността рядко може да бъде колективна. Тя винаги е съчетание от свободни воли. Отговорността не може да се вмени, нито може да се насили. Тя е пак от онези малките неща, които притежават огромни сили. Тя дори не е избор. Тя е нещо изначално, което просто го носиш и го проявляваш. И няма никакво значение дали избираш да останеш вкъщи, за да пазиш себе си, близките си и околните или избираш да работиш (да си лекар, медицинско лице, фармацевт, да произвеждаш лекарства, храни), за да може да помагаш на хората или да осигуриш насъщния на хората, които работят за теб – все е отговорност и все е лична отговорност.

И това е абсолютно сигурно – отговорността винаги е лична и винаги тръгва от нас, от теб, от него.  И какъвто и да е твоят тип отговорност, избирайки здравето на хората, избираш собственото си здраве и го избираш сега. Затова най-разумното, което можем да направим, е да се погрижим за себе си, да защитим собствените си сили, да мобилизираме собствените си защитни механизми и да знаем със сигурността на всяка своя  клетка и на всеки свой дъх, че правим най-доброто за себе си и по този начин най-доброто за останалите. Защото грижата за себе си е обещанието, което си дължим, че ще ни има и утре, че и утре ще помагаме, че и утре ще милваме, ще целуваме, ще прегръщаме, ще обичаме, ще се грижим, че и утре ще сме.  Нашата лична отговорност е изборът ни да се грижим за здравето си – нашето и това на близките ни, като подготвим имунната си система за предизвикателствата на Корона Вируса – да се защитим с коктейл от витамини и минерали, които ще противодействат на невидимия враг, а именно селен, цинк, натурален витамин D3 и витамин С в щадяща стомаха форма.

Селенът е изключително важен за организма. Той е мощен антиоксидант и основен клетъчен протектор. Оптимизира сърдечно-съдовата система и стимулира имунитета. С оглед на последните събития, свързани с COVID-19, се появи информация за ползите на селена като антиоксидант и способността му да предпазва организма от инфекции. Излязоха доста публикации, които вече доказаха връзката на селена с корона вируса. Неговият дефицит се оказа пряко свързан с високия риск от заразяване. А приемът на селен доказано повишава съпротивителните сили на организма и се бори с РНК-то на самия вирус. Селенът е един изключително важен минерал, който е нужен за нормалната функция на тялото. Той играе важна роля за метаболизма, за правилната функция на щитовидната жлеза, за синтеза на ДНК и предпазва организма от стрес и токсичния ефект на тежките метали. Селенът е нужен за плодовитостта както на мъжете, така и на жените. Той участва в редица процеси на имунната система.

Цинкът е сочен като едно от първите средства за повишаване защитните механизми срещу коронавируса. Цинкът е изключително важен за нормалната функция на имунната система. Дефицитът на цинк води до нарушена реакция на имунната система, което прави организма податлив към редица бактериални, вирусни и паразитни инфекции. Цинкът допринася и за нормалното делене на клетките и синтез на ДНК, това важи и за клетките от имунната система. Цинкът допринася и за защитата на клетките от оксидативен стрес. Наличието на цинк в организма е важно за цялостната нормална функция на организма.
Витамин D е необходим за нормалната функция на имунната система. Наличието му е важно за клетъчната комуникация и в частност тази на клетките от имунната система. Това подобрява реакцията й към външни патогени, вируси, бактерии. През 2009 г. Националният институт по здравеопазване предупреждава, че ниските нива на витамин D са свързани с чести настинки и грип.  През 2017 г. голям анализ на клинични проучвания показва, че приемът на витамин D намалява шансовете за развитие на респираторни инфекции с приблизително 42%.

Витамин C участва директно и индиректно в стотици процеси в организма, като неговото наличие допринася за имунната система. Витамин C повишава съпротивителните механизми на организма срещу вируси, бактерии и други патогени.
В Аптеки Рени Ви представяме продукти в комбинация от важните за имунната система цинк, селен, витамин D и витамин C. Тази комбинация значително повишава съпротивителните сили на организма срещу вируси, бактерии и други патогени. Съставките са специално подбрани да повишават устойчивостта на организма срещу вирусни инфекции. Витамините и минералите допринасят за нормалната функция на организма.  Комбинацията от цинк, селен, витамин D и витамин C спомага за антиоксидантната защита на организма, което е изключително важно в: неблагоприятни условия; при ситуации с повишен риск от инфекции и вирусни епидемии.

 Може да направите своя избор от нашите разнообразни предложения:

 

Изберете своята комбинация за имуно-защита. Погрижете се за себе си и дайте на себе си здраве, за да имате още много за раздаване! Защото Ви чакат още много грижа, още много внимание и още много любов!

Чака Ви още много живот!