Menu

Храни, които да включим в есенната подготовка за зимния сезон

През есента трябва да обърнем вни-мание на храненето си и да го приведем в синхрон с настроението на при-родата. Това ще премахне стресът при адаптиране към климатичните промени, смяната на времето, осигуряване на нуждите на тялото от определени затоплящи, хидратиращи и подхранващи храни. Пълноценното хранене може да помогне за подобряване на имунната система, която е винаги нащрек да се изправи срещу различни болести характерни за сезона. Когато навън е по-хладно, идеално е да включим леко сотирани, задушени и варе-ни продукти, за да дадем почивка на храносмилателната система след летния сезон на салати, сурови плодове и студени напитки. Най-важните храни за есенния сезон според китайската традиционна медицина (както и според нас) са:
• Кореноплодни зеленчуци: моркови, тиква, сладък картоф
• Пълнозърнести храни: кафяв ориз, киноа, овес и просо
• Бобови растения: боб, нахут, леща,
соя
• Зелени зеленчуци: броколи, спанак,
зеле, целина, рукола и артишок
• Плодове: ябълки, нар, цитрусови
плодове и круши
• Риба: лаврак, сардини, треска,
рибено масло
• Билки: джинджифил, куркума,
канела, розмарин, мащерка, босилек и копър
Може да използвате тези храни за приготвяне на топли супи, сокове или смутита, ястия с месо и задушени зеленчуци, крем супи, кишове, тиквеник и още много есенни ястия.
Освен антиоксидантите, на организма са му необходими и витамини и минерали, както и пробиотици, за да премине спокойно есенният преход със силен имунитет.
Витамините и минералите са основни хранителни вещества, необходими на тялото, за да работи оптимално и да ни поддържа здрави. Въпреки че тези хранителни вещества са необходими в относително малки количества, те са много важни, за да се радваме на добро здраве. Затова обърнете внимание на осигуряването на следните нутри-енти:
Витамин D – яйца, мляко, риба и други.
Витамин С – зелена салата, шипка, червени чушки, карфиол, зеле, цитрусови плодове и др.
Витамин А – жълтъци, мазни риби, моркови, мляко, домати.
Витамин Е – ядки, семена, растителни масла.
Цинк – съдържа се в месо, морски дарове (стриди), мляко, зърнени храни, леща и сурови ядки.
Желязо – естествени хранителни източници на желязо са: месо, бобови растения, обогатени зърнени закуски.
Естествено в нашата верига АПТЕКИ РЕНИ предлагаме не по-малко полезни хранителни добавки, които съдържат такива съставки – витамини, минерали, пробиотици и различни имуностимулатори, за да се чувствате жизне-ни и енергични.
Да ви улесним ще изброим някои от тях.
Комбинирани мултивитамини и минерали за възрастни:
Цетебе актив + цинк тб.
Супрадин в таблетна и разтворима
форма
Витамини и Минерали от А до Я Абофарма
Power of nature мултивитамини мулти със стевия ефф.табл. х 24
Витаслим Живи Витамини Капсули х 30капс.
Centrum в различни варианти
Aлайв мултивитамини за възрастни х 30 табл.

Ето и специални форми за деца:
Допелхерц актив Витамини А-Я за деца.
Саностол сироп 230мл
Вита мечета за деца – мултивитамини + цинк + биотин, 60 желирани мечета
Леатон мултивитамини Сироп за деца 500 мл.
Mултивитамол за деца х50 желирани мечета
Бекутан Кидс Витс Мултиимуно за си-лен имунитет х 14 сашета
Kиндер фит – мултивитамини сироп Абофарма150 мл
Мултивитамини и минерали за деца горски плод, Абофарма х 30бр. за сму-чене
Nature`s Way Alive Дъвчащи мултиви-тамини за деца х 30 табл.
Мултивитамини за деца 250 мл Kindervital Floradix
Супрадин за Деца желирани x30
Centrum junior Витамини и минерали за деца 30 дъвч.
Заповядайте при нас да попитайте на място и да получите лична консултация!