Актуално

 • Подсилване на имунната система през есенния сезон с подходящи храни и натурални хранителни добавки

  Подсилване на имунната система през есенния сезон с подходящи храни и натурални хранителни добавки

  Отвори
 • ИМУННА СИСТЕМА

  Съвременната медицина и фармацевтична индустрия се развиват много бързо, но въпреки това заболеваемостта от вирусни и други инфекции е много висока. Лекарствата само облекчават симптомите при настинка и грип.

  Отвори
 • КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ОТ ГРИП И НАСТИНКА

  Грипът е едно от най-типичните за есенния сезон инфекциозни заболяваня. Toй се причинява от вируси тип А, тип В и тип С.

  Отвори
 • Защо йогата ни помага?

  Йогата винаги ни помага. Чрез нея можем да постигнем здраво и гъвкаво тяло, хубава и блестяща кожа, спокоен ум, да отслабнем.

  Отвори
 • ВИДОВЕ КАШЛИЦА И СЪОТВЕТНОТО ЛЕЧЕНИЕ

  Кашлицата е физиологичен защитен рефлекс възникващ в резултат на дразненето на дихателните пътища от секрети, дразнещи вещества, чужди частици и микроби и помага за спокойното дишане на организма.

  Отвори
 • ГРИЖА ЗА КОЖАТА ПРЕЗ СТУДЕНИТЕ МЕСЕЦИ

  През есенно-зимните месеци ниските температури влиаят екстремно на кожата. Студеният, сух въздух и вътърът провокират влошаването на много кожни заболявания, които се повлияват от температурите. 

  Отвори
 • Диабетът – болестта на нашето съвремие

  Много хора страдат от диабет. До момента в света са заболели над 280 милиона. Изследователите смятат, че болестта се увеличава  скоростно и през 2030г. броят на заболелите ще се удвои.

  Отвори
 • ХИПЕРПИГМЕНТАЦИИТЕ ИЛИ ТЪМНИТЕ ПЕТНА ПО КОЖАТА

  Хиперпигментацията е състояние на кожата, което се характеризира с потъмняване на определени участъци, най-често на лицето, деколтето, раменете и ръцете, причинено от свръхпроизводство на меланин и концентрацията му в определена зона на епидермиса.

  Отвори
 • АЛЕРГИЯ

  Първите описания на алергията датират от 4 век пр.н.е. когато Хипократ отбелязва появата на стомашно-чревните оплаквания и кожни обриви, причинени от някои продукти, най-често от кравето мляко.

  Отвори
 • Преядох, а сега какво?

  Похапването е приятно, докато не разберем, че е трябвало да спрем преди две порции. Оказва се, че сме преяли. Чувството е като че ще ни се пръсне стомахът. Организмът реагира на подуването с главоболие, безсъние, лошо настроение, чувство за безпокойство, затруднено дишане и обща отпадналост . 

  Отвори
 • Подсилване на имунната система на децата преди училище и детска градина

  От ключово значение за подсилването на имунната система са правилното хранене, игрите на открито, спортуването. Добре се отразяват и масажът и обтриването на тялото (с вода, сол и оцет).
  Но през септември времето се променя, застудява и децата изведнъж влизат в контакт с много хора. Рискът от простудни и инфекциозни заболявания се увеличава. Тогава е необходимо да се използват имуностимуланти. Ето и по-важните от тях:

  Отвори
 • Какво са пробиотиците?

  Добрите бактерии - безценни и от огромна полза Едва ли има човек, който вече да не е чувал за пробиотиците и колко важни са те за здравето ни. И все пак, информацията, свързана с тези полезни микроорганизми, може понякога да бъде объркваща.

  Отвори
 • Защо не трябва да се пият антибиотици при вирусни инфекции?

  Есента идва с множество вирусни инфекции. Внезапно усещаме втрисане, протича ни носа, а гърлото започва да дразни и боли. Има 99 щама риновируси, срещу които е трудно да се създаде устойчив имунитет. Към тях се добавят и истинските грипни вируси. 

  Отвори
 • Седемте златни ключа на д-р Шиния за добро здраве

  Използвайте тези ключове, за да се радвате на дълъг и здрав живот   Добър хранителен режим а) 50% пълнозърнести храни, кафяв ориз, паста от пълнозърнесто брашно, ечемик, пълнозърнест хляб и бобови храни. б) 30% зелени и жълти зеленчуци и кореноплодни, вкл. картофи, моркови, цвекло, морски водорасли. в) 10% плодове, семена и ядки г) 10% протеини от животински произход (не повече от 110гр на ден) - риба от всякакъв тип; птиче месо; червените меса би трябвало да се избягват; соево мляко и сирене, оризово и бадемово мляко

  Отвори